LGS ve YKS gibi merkezi sınavlarda öğrencinin performansı, tanımadığı bir ortamda sınava girmeye ne kadar alışkın olduğuna da bağlıdır. İşte deneme sınavlarında gerçek koşulları taklit etmenin yolları.
Öğrenci her zaman aynı sınıfta, tanıdık arkadaşlarının yanında sınava girerse, merkezi sınavdaki farklı ortam kaygı yaratır. Deneme sınavlarında öğrencileri karma salonlara dağıtmak bu farkı azaltır.
Kelebek düzeniyle öğrenciler farklı sınıflardan kişilerin yanında sınava girer; bu, merkezi sınav ortamının provasını yapar ve hem kopyayı önler hem kaygıyı azaltır.
Deneme sınavlarını gerçek sınav saatinde, aynı süre ve kurallarla yapmak öğrencinin rutine alışmasını sağlar.
Hayır; aksine merkezi sınav ortamının provasını yaptırdığı için kaygıyı azaltır.
Evet; deneme sınavlarında da öğrenciler karma dağıtılabilir.
Devamını Okuyun
Kopya, sınav sonuçlarının gerçekliğini bozar. Oturma düzeninden gözetmen planına kadar etkili kopya önleme yöntemlerini ele alıyoruz.
Oku →Ortak sınavın en zahmetli kısmı organizasyondur: salon dağıtımı, gözetmen ataması ve oturma planı. Adım adım nasıl yapıldığını anlatıyoruz.
Oku →İlkSMS ile SMS, WhatsApp, e-Yoklama, ders programı ve daha fazlası tek üyelikte. Ücretsiz demo ile başlayın.
Size özel müşteri temsilciniz en kısa süre içerisinde sizinle iletişime geçecektir.
Müşteri hizmetlerimizle de görüşebilirsiniz:
Numaranızı bırakın, ekibimiz en kısa sürede sizi arasın.